Telefon: 7876 8672 – [email protected]

OUTLET – klik her

Jylland er hovedlandet, det er der ikke nogen tvivl om, og da slet ikke hos dem, der bor her. Det er meget muligt at sjællænderne har hovedstaden, men det er Jylland, som leverer geografien og den ægte danske folkesjæl. Ja, ja, det kan man diskutere længe om, hen over bæltet. Vi er nok alle, til syvende og sidst, enige om at vi er danske, lige meget hvor i landet vi bor. Der findes ikke en rigtig konflikt imellem jyder og københavnere. Kun på det lune, lettere humoristiske plan. Heldigvis.

Jylland har masser i hvert fald masser af ting at byde på, det behøver man ikke at lede længe for at forvisse sig om. Fra det store, voldsomme Vesterhav, over Søhøjlandet og ud til østkysten, er Jylland bare dejlig. Struttende af livskraft, charme og snusfornuftig opfindsomhed. Man kan dele jyder op i mange kategorier og dialekter, hvis man vil, men fælles for dem alle er, at de ser sig selv som jyder, og er stolte af det. Når man kommer fra Hovedlandet, så har man den jyske muld mellem tæerne på den cool måde.

Glæder i det jyske

Hvis man har hovedet fuld af forstyrrende tanker, så er der ikke noget som at blive blæst grundigt igennem, på strandene, nedenfor klitterne, ved det store Vesterhav. Her er en brusen og en susen, som kan få selv det mest hårdnakkede tankemylder til at tie. Og når man således er renset for ligegyldigt tankespind, så kan man jo drage op til Gudenåen og tage på kanotur. Her kommer man igennem de flotteste danske landskaber. Fra Silkeborgsøerne rejser Himmelbjerget sig op i udanske højder, og stemmer sindet til andagt.

Jo, Danmark er også storhed og dramatisk natur. Men altid med de lune, kærlige og drilske under sig. Man kan opleve det hele i det midtjyske. Og efter turen gennem Søhøjlandet, så er det da tid til at slappe af i Aarhus, Jyllands hovedstad. Her er en by, som har alt hvad der skal til for at kalde sig en storby. Og århusianerne tøver da heller ikke med det. Her kan man finde gode restauranter og cafeer, og man kan også finde teatre og spillesteder.

Når natten falder på

Og i det midtjyske kan man være i byen til ud på de små timer, også helt ude vest på, i Esbjerg. Man kan finde gode gammeldags værtshuse og man kan finde cocktailbarer og vinbarer, som kan diske op med alle mulige dejlige drikkevarer. Og har man mod på mere natteliv, så kan man nemt finde escort i Esbjerg. Ja, man kan få sex i Midtjylland, lige meget hvor man befinder sig. Hovedlandet har det hele.